Despre credite

Te-ai hotarat sa faci u credit si vrei sa discuti pe aceasta tema cu cineva?

Despre credite

Mesajde Andreea pe Mar Mai 06, 2008 3:05 pm

Te-ai hotarat sa-ti faci un credit?Cea mai buna solutie ar fi sa mergi la mai multe banci si sa vezi care e cea mai buna oferta pentru tine.
Andreea
Moderator
 
Mesaje: 364
Membru din: Lun Feb 18, 2008 6:33 pm

Mesajde zuzu pe Mie Iul 16, 2008 1:23 pm

BNR inaspreste din nou conditiile de creditare

BNR solicită bancilor sa se limiteze, in acordarea de credite catre populatie, la venituri care nu le pot depasi cu mai mult de 20% pe cele declarate fiscal în anul anterior, în cazul în care clientul nu prezintă documente care să ateste continuitatea noilor venituri.
Bănca Naţională a României a publicat, astăzi, un proiect care aduce completări regulamentului privind limitarea riscului de credit pentru populaţie, prin care impune băncilor să ia în calcul un nivel al veniturilor permanente "care nu poate depăşi cu mai mult de 20% veniturile declarate fiscal în anul anterior".

Pentru a lua în considerare venituri peste această limită, banca trebuie să solicite clientului documente care să ateste continuitatea acestora, se mai arată în proiectul BNR.

Dispoziţiile propuse de banca centrală nu se aplică însă în cazul veniturilor exceptate de lege de la obligaţia de plată a contribuţiilor fiscale.

Băncile trebuie să aplice noile prevederi în termen de cel mult 45 de zile de la adoptarea noului regulament.

Reacţii pozitive

În opinia lui Nicolae Alexandru-Chisdeciuc, senior economist al ING Bank, măsurile cuprinse în proiectul de regulament sunt benefice, atât pentru că vor contribui la gradul de informare a clienţilor, dar şi pentru că vor avea efecte asupra decelerării creditării, a cărei dinamică este alarmantă.

"Cred că este o primă măsură pe care banca centrală le va implementa. Întărirea politicii monetare se face şi prin măsuri administrative, nu doar prin instrumentul dobânzii (...) Mi se pare o măsură bună, dar nu cred că va fi de natură să descurajeze creditarea în valute exotice. Probabil că următoarele măsuri se vor îndrepta către aceste credite care, până acum, au încercat să fie temperate doar prin provizioane", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, economistul şef al BCR, Lucian Anghel.

Sursa:

Adevarul
zuzu
Boboc
 
Mesaje: 19
Membru din: Dum Mar 23, 2008 5:34 pm
Localitate: Bucuresti

Mesajde jojo pe Vin Aug 22, 2008 1:30 pm

Se pare ca de la 1 septembrie nu se vor mai da credite pe banda rulanta.
jojo
Boboc
 
Mesaje: 11
Membru din: Vin Aug 22, 2008 11:53 am


Înapoi la Credite

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron